Waar kan ik betalen met American Express?

Er zijn veel American Express accepterende bedrijven in Nederland. Elke maand sluiten meer bedrijven zich aan bij AMEX. Vrijwel alle internationale hotels en restaurantketens accepteren American Express.

Ook in de grotere warenhuizen, kledingwinkels en tankstations kun je meestal betalen met je amex creditcard. De meeste supermarkten accepteren American Express ook (Jumbo bijvoorbeeld). Albert Heijn – de grootste supermarkt van Nederland – accepteert American Express alleen in sommige vestigingen – met name in de omgeving van Amsterdam, om de buitenlandse toeristen tegemoet te komen.

Wil je weten welke American Express accepterende bedrijven er in Nederland zijn? Op onze website vind je een unieke lijst van de Nederlandse bedrijven die American Express als betaalmiddel accepteren.

American Express is sterk in opkomst in Nederland

Steeds meer mensen in Nederland hebben een American Express creditcard. Hoewel de meeste mensen nog betalen met de creditcards van Mastercard en Visa, groeit AMEX al jaren sterk. Wanneer je nog niet bekend bent met AMEX kun je je daarom afvragen of jouw nieuwe creditcard wel overal wordt geaccepteerd.

3 Redenen om een American Express creditcard te nemen

Ten eerste wordt American Express echt gezien als een creditcard voor de actieve reiziger. Je krijgt veel voordelen bij de aangesloten luchtvaartmaatschappijen (o.a. KLM is aangesloten), waaronder stoel upgrades en gratis toegang tot speciale lounges op internationale luchthavens en de mogelijkheid om met gespaarde Flying blue punten je vliegtickets af te rekenen. Je betaalt dan enkel nog de luchthavenbelastingen.

Een tweede reden is dat de American Express kaart het eerste jaar 100% gratis is. Zelfs als je de kaart maar 1 jaar afneemt. Let op dat je de creditcard in dit geval ruim op tijd opzegt – dit kan per telefoon of per mail. American Express doet hier niet moeilijk over. Een voorbeeld van de meestgebruikte gratis creditcard is de American Express Flying Blue silver card. (je vraagt deze hier gratis aan).

Pre-sale van Ticketmaster

Een derde reden waarom een American Express creditcard veel voordeel biedt is de pre-sale van Ticketmaster. Wanneer een grote internationale artiest Nederland aandoet zijn er vrijwel altijd via AMEX tickets beschikbaar. Deze tickets zijn niet te koop op de reguliere markt en speciaal voor mensen die een American Express creditcard hebben. Zo zijn er speciale AMEX tickets te koop geweest voor concerten van Justin Timberlake, Rihanna en The Rolling Stones.

Genoeg reden dus om een American Express creditcard aan te vragen. Deze creditcard is in de eerste 12 maanden geheel gratis!

American Express kaart koppelen met PayPal

De acceptatie van een creditcard is zeer belangrijk. Immers, wanneer je nergens kunt betalen met je American Express kaart dan heb je er ook weinig aan. Bij online betalingen raden we je aan om je American Express kaart te koppelen aan je PayPal account.

Door Paypal te koppelen met je American Express creditcard, kun je punten sparen. Dit maakt het mogelijk om met AMEX te betalen, ook al is dit geen mogelijke betaaloptie. Deze ‘truc’ vergroot de online betaalmogelijkheden aanzienlijk, aangezien PayPal vrijwel overal wordt geaccepteerd als betaalmethode. Er zijn dus veel bedrijven die door deze truc (indirect) ook American Express betalingen accepteren. Je spaart ook voor gratis business class tickets met American Express.

Top 5 American Express accepterende bedrijven

Zit er al een MasterCard of Visa creditcard in je portemonnee? Dan is een American Express creditcard een perfecte aanvulling. De American Express creditcard heeft geen betaallimiet. Je kunt dus onbeperkt betalingen verrichten en loopt nooit vast. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de afrekening maandelijks netjes voldoet. Je hebt maximaal 30 dagen om je AMEX rekening te betalen.

American Express Accepterende bedrijven - overzicht 2023

Wist je trouwens dat je ook contant geld kan opnemen met een Amex creditcard?

Gratis creditcard aanvragen + direct punten sparen

Ben je op zoek naar een gratis creditcard? Word dan lid van American Express! Profiteer van alle voordelen die de creditcards van AMEX je te bieden hebben. Probeer de American Express Flying Blue creditcard gratis een jaar uit. Geen zin om een jaarlijks bedrag te betalen? Zeg dan de creditcard op tijd weer op (minimaal maand voor einde van het jaar). Dit is een werkende methode.

Een opzegging kan het beste telefonisch. American Express is zeer goed bereikbaar op 020 – 504 8000. Online kan je ook opzeggen, dit doe je via de website van AMEX. Zeg minimaal 1 maand van tevoren op. AMEX doet niet moeilijk over opzeggingen en de kans is zelfs groot dat ze je een voorstel doen om met hoge kortingen de creditcard nog een jaar extra te blijven gebruiken. 1 ding is zeker – dankzij deze pagina hoef je je niet meer af te vragen “Waar kan ik betalen met American Express?”.