Alles over flying blue miles van american express

Alles over Flying Blue Miles van American Express

Het hebben van een creditcard biedt betaalgemak. Zo zijn er wereldwijd veelplaatsen waar betalen met American Express mogelijk is. En er is een bijkomend voordeel: je kunt punten sparen met creditcard, zoals Flying Blue Miles.

De Flying Blue Gold Card

Met een gratis Amex creditcard spaar je snel voor gratis vliegtickets.

Flying Blue is het frequent flyer programma van Air France-KLM. Hiermee spaar je voor vliegtickets en upgrades naar Business Class.Telkens wanneer je met Air France, KLM of één van hun partners vliegt, ontvang je Miles.

Je spaart ook punten wanneer je in het bezit bent vaneen American Express creditcard én wanneer je hiermee afrekent. Er zijn talloze plekken waar betalen met American Express heel makkelijk gaat. Zo spaar je ook Miles wanneer je weinig of nooit vliegt.

Welke punten spaar je?

Via het Flying Blue programma spaar je 2 soorten punten:

 

Experience Points, of XP’s, zijn nodig om een bepaalde status te bereiken in het spaarprogramma. Hoe meer XP je hebt,,hoe meer privileges er zijn. Denk aan toegang tot de lounge van Air France, KLMof een partner, maar ook voorrang bij het inchecken of een upgrade naarBusiness Class.

Miles zijn de punten die je spaart in het Flying Blue programma voor vrijwel gratis vliegtickets.Tegenwoordig is het aantal miles dat je spaart afhankelijk van de prijs van het ticket. Het duurste Economy Class ticket wordt daarbij als uitgangspunt genomen. Je spaart relatief minder Miles bij een goedkoper ticket en meer wanneer je een Business Class ticket aanschaft.

Hoe spaar je bij Flying blue?

Je ontvangt Miles op het bedrag van eenvliegticket, exclusief luchthavenbelasting. Kost het ticket bijvoorbeeld €1.100 en de belasting €50, dan ontvang je Miles over het volledige bedrag van €1.050. Hoeveel Miles je over dit bedrag ontvangt, is afhankelijk van je status binnen het Flying Blue programma:

Punten spaar je ook voor diensten rondom je vliegticket, zoals een upgrade, wanneer je met veel bagage reist, of bij het bestellen van een à la carte maaltijd in het vliegtuig.

Expiratiedatum van Miles

Miles zijn in principe 24 maanden geldig. Er zijn een aantal manieren om de spaarpunten langer ‘actief’ te houden:

Punten sparen met een creditcard van American Express

Ook bij het betalen met American Express ontvang je spaarpunten. Hoeveel spaarpunten hangt in dit geval af van het type American Express creditcard. In het algemeen geldt:

Vliegtickets van Air France-KLM of Hertz autoverhuur leveren extra Miles op per uitgegeven euro. Je kunt hier dus je voordeel mee doen en extra snel Miles sparen.

Waar betalen met American Express? 

Ben je benieuwd waar betalen met American Express mogelijk is in Nederland om sneller Miles te verdienen? In bijna alle restaurants en hotels kun je terecht. Ook veelwinkels, warenhuizen en supermarktketens accepteren de American Express creditcard, net als veel tankstations en online winkels (Albert Heijn accepteert helaas nog geen American Express).